Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtos-sonkás rakott karfiol

45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karfiolt rózsáira szedjük, majd sós, vegetás vízben megfőzzük és leszűrjük. A zsemlemorzsában megforgatjuk a karfiolokat, a kivajazott tepsibe tesszük, majd megszórjuk vegetával és a grillfűszerrel.
  2. A két tojást belekeverjük a tejfölbe, majd a sót, borsot is - esetleg zúzott fokhagyma is kerülhet bele - és ezzel a keverékkel leöntjük a karfiolokat. Megszórjuk a felkockázott sonkával (vagy baconnel) és az apróra vágott petrezselyemmel.
  3. Előmelegített, 180 fokos sütőbe toljuk, kb. 10 perc alatt elősütjük, majd kivesszük a rakott karfiolt, megszórjuk bőven reszelt sajttal, és további kb. 10 perc alatt készre sütjük. Akkor van kész, ha megpirult a tetején a sajt.

CSŐBEN SÜLT, RAKOTT ÉS RÁNTOTT - 11 SZUPER KARFIOLOS RECEPT >>>

11 CSŐBEN SÜLT ÉTEL, AMIT EGYSZER MINDENKINEK MEG KELL KÓSTOLNIA >>>

 13 KIADÓS RAKOTTAS RECEPT HÓVÉGI VACSORÁKHOZ >>>

Megjegyzés

Aki szereti a karfiolt, annak mindenképpen ajánlom kipróbálásra. Nagyon finom, nem száraz karfiolos étel, kiadós, laktató. - Galcsill

Ezek is érdekelhetnek

Friss