Egy tálban összekeverjük a lisztet, a szódabikarbónát, a sót és a fahéjat.
Egy másik tálban összekeverjük a vaníliaaromát, a cukrot és az olajat. Egyesével hozzáadjuk a feltört tojásokat és simára keverjük.
A nedves keveréket hozzákeverjük a száraz összetevőkhöz, majd beletesszük a zúzott diót, az apróra vágott mazsolát és a reszelt répát. Alaposan eldolgozzuk.
Előmelegítjük a sütőt, majd a tésztát három részletben, 20 centis formában, 180 Celsius-fokon, 30 perc alatt készre sütjük. A kisült piskótákat hagyjuk kihűlni. Ha szeretnénk, a tetejét egy éles késsen vékonyan levághatjuk, hogy egyenes felületet kapjunk.
Kiszedünk 5 evőkanállal a még fel nem vert cukrászhabból, majd összekeverjük a mascarponéval, a vaníliás cukorral és a fahéjjal. A maradék cukrászhabot kemény habbá verjük.
A tortalapokat a krémmel rétegezzük, majd a maradékkal bekenjük a sütemény oldalát. A torta tetejét a felvert habbal, fahéjjal és tört dióval vagy mogyoróval díszítjük.