A tojásokat a kétféle cukorral kikeverjük, majd hozzácsurgatjuk az olajat.
Hozzákeverjük a száraz hozzávalókat, a citromhéjat és a fahéjat, majd a lereszelt répát és a mandulát is belekeverjük.
A tortaformát sütőpapírral kibéleljük, és beletöltjük a masszát, majd betoljuk a 170 fokra előmelegített sütőbe, és légkeveréssel egy óra alatt megsütjük, majd tűpróbával ellenőrizzük.
A kisült a tortát a formában hagyjuk kihűlni.
A krém hozzávalóit egy tálban habosra keverjük.
A kihűlt tortát vízszintesen félbevágjuk, illetve a tetejét is kiegyenesítjük, ha egyenetlenül nőtt volna meg sültes közben.
A két tésztaréteg közé gazdagon tetszünk a krémből (kb. a felét), majd a maradékot a tetejére halmozzuk és elegyengetjük úgy, hogy az oldalára is jusson. Nem kell tökéletesnek lennie, ez torta úgy is szép, ha rusztikus.
Találáskor megszórjuk a tetejét pirított mandulával, és a közepére tehetünk friss gyümölcsöket is.