hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Legegyszerűbb répatorta

65 perc
bonyolult
átlagos
8 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A tojásokat a kétféle cukorral kikeverjük, majd hozzácsurgatjuk az olajat.
  2. Hozzákeverjük a száraz hozzávalókat, a citromhéjat és a fahéjat, majd a lereszelt répát és a mandulát is belekeverjük.
  3. A tortaformát sütőpapírral kibéleljük, és beletöltjük a masszát, majd betoljuk a 170 fokra előmelegített sütőbe, és légkeveréssel egy óra alatt megsütjük, majd tűpróbával ellenőrizzük.
  4. A kisült a tortát a formában hagyjuk kihűlni.
  5. A krém hozzávalóit egy tálban habosra keverjük.
  6. A kihűlt tortát vízszintesen félbevágjuk, illetve a tetejét is kiegyenesítjük, ha egyenetlenül nőtt volna meg sültes közben.
  7. A két tésztaréteg közé gazdagon tetszünk a krémből (kb. a felét), majd a maradékot a tetejére halmozzuk és elegyengetjük úgy, hogy az oldalára is jusson. Nem kell tökéletesnek lennie, ez torta úgy is szép, ha rusztikus.
  8. Találáskor megszórjuk a tetejét pirított mandulával, és a közepére tehetünk friss gyümölcsöket is. 

 

Megjegyzés

A család kedvence. :) - Kormosné Kovács Eleonóra

Ezek is érdekelhetnek

Friss