Előkészítés: A burgonyát megmossuk, félbevágjuk, és kevés vízben éppen csak puhára főzzük vagy pároljuk. Lecsepegtetjük, kissé lehűtjük.
Elkészítés: Nagy, vastag aljú edényben felhevítjük a vajat és az olajat. Amikor felhabzik, beletesszük a burgonyát, és megszórjuk őrölt borssal. Közepes lángon 5–10 percig sütjük, amíg aranyló és ropogós lesz, többször megrázogatjuk, hogy a burgonyadarabok egyformán átsüljenek. A fokhagymát meghámozzuk, áttörjük, a rozmaringgal és 1 teáskanál sóval a burgonyához adjuk. Még 1 percig sütjük, hogy a fűszerek egyenletesen bevonják a burgonyadarabokat. Borssal utána ízesítjük, jól megkeverjük. Forrón vagy melegen tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre