Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Görög rakott burgonya

MME MME
7 3.7/5
65 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. Az olajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadva az áttört fokhagymát megpirítjuk rajta a darált húst. A paradicsompürével, a babérlevéllel, az ételízesítővel, a borssal és a sóval fűszerezzük, majd először a saját levében, aztán mindig egy kevés vizet aláöntve puhára pároljuk.
  2. Közben egy másik lábasban a meghámozott, karikára vágott burgonyát a vajjal, sóval, szerecsendióval fűszerezve egy kevés vízben nem túl puhára pároljuk.
  3. A burgonya felét egy mély, tűzálló tálba (mélyebb tepsibe) terítjük, rárakjuk a húst, majd beborítjuk a maradék burgonyával. 1,5 deci vízzel leöntjük, és lefedve, erős lángon 30 percet sütjük.
  4. Közben a besamelhez a tejet a liszttel simára keverjük, beledobjuk a vajat, sóval, szerecsendióval ízesítve, kevergetve sűrűre főzzük.
  5. 30 perc sütés után levesszük a fóliát a burgonyáról, ráöntjük a besamelt, és megszórjuk reszelt sajttal. Néhány percre visszatesszük a sütőbe, míg a teteje megpirul.


Ezek is érdekelhetnek

Friss