Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Roppanós fagyinasi: villámgyors és pofonegyszerű hűsítő csemege a forró napokra

default user icon
MME
Ropogós, hideg, ízletes, végtelen módon variálható, 5 perc alatt összeállítható, csak győzd kivárni, hogy megfagyjon! Garantáljuk, hogy ez lesz az új kedvenc nyári csemegéd!

A nyári forróságban mire is vágynánk jobban, mint valami hűsítő, ízletes finomságra, bármilyen formában! Ha meg még egészséges is, akkor dupla haszon! A most következő csemege az angol nyelvterületeken frozen yogurt bark néven fut, ami szabad fordításban annyit tesz: fagyasztott joghurtkéreg. Nagyon ötletes, ki sem kell mozdulnod otthonod kényelméből, hacsak nem full üres a hűtőd, kamrád!

Mindösszesen 5 perc összeállítani, aztán mehet is a fagyasztóba. Ezen a ponton egy kicsit türelmesnek kell lenned, mert körülbelül két órát hűsölnie kell, de hidd el, megéri kivárni. Ha nem erősséged a várakozás, azt javasoljuk, lefekvés előtt készítsd el, így másnap reggelre tuti kész lesz. Érdemes egyből dupla adaggal nekifutni, mert annyira rá fogtok függni, hogy egy nem lesz elég!

A roppanós fagyinasi hozzávalói:

  • 750 g natúr vagy görög joghurt
  • 4-5 ek. Méz vagy juharszirup
  • ½ tk. Vaníliakivonat
  • eper
  • durvára vágott mandula

Így készítsd el a roppanós fagyinasit:

  1. Tedd egy tálba a joghurtot, a mézet vagy juharszirupot, valamint a vaníliakivonatot, és keverd simára.
  2. Spatula segítségével simítsd a keveréket egy sütőpapírral kibélelt tepsire, szórd rá előbb a megtisztított epret, majd a durvára vágott mandulát. Tedd be a fagyasztóba 2-3 órára, hogy megdermedjen.
  3. Vedd ki a fagyasztóból a ropogós joghurtkérget, és tördeld kisebb darabokra. Amit nem fogyasztotok el azonnal, tedd légmentesen zárható zacskóba vagy dobozba, és rakd vissza a fagyasztóba. Három hónapig eltartható.

Tipp: Bármilyen gyümölccsel jól működik, akár még gyümölcspürével is. Szórhatsz rá csokidarabokat, zab- vagy bármilyen reggelizőpelyhet, olajos magvakat (mogyorót, pisztáciát, diót, kesudiót stb.), aszalt gyümölcsöket, tényleg csak a fantáziád szabhat határt annak, hogy mi kerüljön rá!

A hollywoodi sztárok körében is népszerű ez a finomság, olyannyira, hogy korábban Jennifer Garner is megosztott egy videót a követőivel az Instagramon egy általa készített frozen yogurt barkról. Nézd csak, ő így készítette!

(Borítókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek