A szilveszteri malacsült valójában egyszerűbb feladat, mint gondolnánk. Persze néhány fontos alapszabályt mindenképpen érdemes a siker érdekében betartani - és nem árt, ha van egy jó receptünk is! Mutatjuk a szilveszteri, kívül ropogós, belül omlós göngyölt malac receptjét, fázisfotókkal, lépéséről lépésre!
Hozzávalók a ropogós malacsülthöz:
- 80 dkg bőrös császárhús
- 1 sárgarépa
- 1 kis cikk zeller
- 1 csokor friss kakukkfű vagy petrezselyem zöldje
- darabka póré- vagy 1-2 szál újhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
így készül a ropogós göngyölt malacpecsenye
1. Éles késsel nagy lappá kinyitjuk a húst.
2. A belső részét bedörgöljük zúzott fokhagymával, és besózzuk. Vékony csíkokra vágjuk a zöldségeket.
3. Megszórjuk vele a húst, feltekerjük, cukorspárgával több helyen átkötjük.
4. Kizsírozunk egy tepsit, belerakjuk az előkészített húst. A tetejét nagyon alaposan bedörzsöljük sóval (attól lesz majd ropogós-hólyagos).
5. Öntünk alá egy-két deci vizet, alufóliával lezárjuk, és 160 fokos sütőben sütjük legalább két órán keresztül. Közben néha ellenőrizzük, és ha elforrna alóla a víz, mindig pótoljuk.
6. Ha már elég puha, levesszük róla az alufóliát, felemeljük a sütő hőmérsékletét 200 fokra, és szépen megpirítjuk.
Előkészítés: 25 perc Sütés: 3 óra 1 adag: 440 kcal