Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Így készül a kívül ropogós, belül omlós göngyölt malacsült - lépésről lépésre

default user icon
MME
A babona szerint, szilveszterkor azért kell malacot enni, hogy az kitúrja a szerencsénket a következő évre. Hoztunk is egy isteni receptet, aminek már a látványától is garantáltan odalesz mindenki - hát még, ha megkóstolják! Nem a leggyszerűbb főétel, az tény, de a végeredmény minden fáradtságot megér!

A szilveszteri malacsült valójában egyszerűbb feladat, mint gondolnánk. Persze néhány fontos alapszabályt  mindenképpen érdemes a siker érdekében betartani - és nem árt, ha van egy jó receptünk is! Mutatjuk a szilveszteri, kívül ropogós, belül omlós göngyölt malac receptjét, fázisfotókkal, lépéséről lépésre!

Hozzávalók a ropogós malacsülthöz:

  • 80 dkg bőrös császárhús
  • 1 sárgarépa
  • 1 kis cikk zeller
  • 1 csokor friss kakukkfű vagy petrezselyem zöldje
  • darabka póré- vagy 1-2 szál újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors

így készül a ropogós göngyölt malacpecsenye

1. Éles késsel nagy lappá kinyitjuk a húst.

2. A belső részét bedörgöljük zúzott fokhagymával, és besózzuk. Vékony csíkokra vágjuk a zöldségeket.

3. Megszórjuk vele a húst, feltekerjük, cukorspárgával több helyen átkötjük.

4. Kizsírozunk egy tepsit, belerakjuk az előkészített húst. A tetejét nagyon alaposan bedörzsöljük sóval (attól lesz majd ropogós-hólyagos).

5. Öntünk alá egy-két deci vizet, alufóliával lezárjuk, és 160 fokos sütőben sütjük legalább két órán keresztül. Közben néha ellenőrizzük, és ha elforrna alóla a víz, mindig pótoljuk.

6. Ha már elég puha, levesszük róla az alufóliát, felemeljük a sütő hőmérsékletét 200 fokra, és szépen megpirítjuk. 

Előkészítés: 25 perc Sütés: 3 óra 1 adag: 440 kcal

Ezek is érdekelhetnek

Friss