Elkészítés: Az alaptészta hozzávalóiból 24 cm-es tortaformában piskótatésztát sütünk.
A töltelékhez a rizst vízben előfőzzük, leöblítjük, majd a tejjel, a vaníliás cukorral és a mézzel készre főzzük, ekkor belekeverünk 1 teáskanál étkezési zselatint. Míg hűl, többször átkeverjük, hogy ne legyen csomós.
Közben a sárgabarackbefőttet kockára vágjuk. A gyümölcslevet 2 evőkanál étkezési zselatinnal felforraljuk — ízlés szerint még mézzel édesíthetjük.
Amikor a lé kicsit kihűlt, belekeverjük a feldarabolt gyümölcsöt, és hűtőben megdermesztjük. A dermedt gyümölcsös zselét éles késsel felkockázzuk.
A habtejszínt felverjük elektromos habverővel, és hozzáadjuk a 2 csomag zselatin fixet.
Végül a kihűlt rizst, a barackos zselét és a tejszínhabot összekeverjük.
Ezután a piskótát középen kettévágjuk, az alsó lapot felül sárgabaracklekvárral megkenjük, ráhalmozzuk a tölteléket, elsimítjuk, és ezt is megkenjük lekvárral, majd ráborítjuk a piskóta másik felét.
Hűtőben 2—3 órát dermesztjük, majd felolvasztjuk az étcsokoládét, étolajjal hígítjuk, és bevonjuk vele a tortát.
Díszíthetjük tejszínhabrózsákkal vagy zselés lébe mártott negyed szem irdalt barackkal.