hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Réteges tepertős pogácsa III.

MME MME
4.7/5
120 perc
rafinált
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet meglangyosítjuk, kicsi cukrot és lisztet szórunk bele, majd az élesztőt belemorzsoljuk, felfuttatjuk. A liszttel, sóval, borssal, tejföllel, borral, zsírral, tojással, a felfuttatott élesztővel, annyi tejjel, amennyi szükséges, rétestészta keménységű tésztát gyúrunk, jól kidolgozzuk, amíg hólyagos lesz. Meleg helyre tesszük, duplájára kelesztjük.
  2. Ha megkelt, kiborítjuk a lisztezett deszkára, vékonyra kinyújtjuk, a darált tepertőt rákenjük, feltekerjük, a nyújtófával kissé szétlapítjuk, és egymásra hajtjuk. 20 percet pihentetjük, majd kinyújtjuk, feltekerjük és egymásra hajtjuk. Ezt a műveletet még kétszer megismételjük, majd 2 cm vastagra nyújtjuk, tetejét bevagdossuk, tojássárgájával bekenjük, tetszés szerinti szaggatóval kiszaggatjuk, tepsibe rakjuk, konyharuhával letakarjuk.
  3. 180 fokra előmelegítjük a sütőt, közben a tepsiben kicsit kel még a pogácsánk. 25-30 perc alatt készre sütjük.

SZEZÁMMAGOS TEPERTŐS POGÁCSA 

SZEZÁMMAGOS TEKERCSEK 

Megjegyzés

Köszöntük! - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss