Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szezámmagos tepertős pogácsa

> 90 perc
rafinált
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A kenyérsütőre bíztam a dagasztást, kelesztést.

1 óra után kinyújtottam a tésztát, rákentem a 2 evőkanál liszttel és fehérborssal elkevert darált tepertőt. Rúdba feltekertem, így pihent 20 percig.

A rudat kinyújtottam, kétszer hajtogattam 20 percenként, harmadolva (balról fel, jobbról rá), majd S alakban (balról fel, jobbról alá).

Ezután kinyújtottam, a tetejét bevagdostam, kiszaggattam. Tojással kentem le a tetejét, egy részét szezámmagba forgattam.

Sütőt 200 C°-ra előmelegítettem alsó+felső+légkeverés funkcióban, a pogácsát betoltam, 5 perc után mérsékeltem 180 C°-ra. Kb. 25 perc alatt készre sült.

Megjegyzés

Frissen egy csésze forró mentateával fenséges! Kandírozott narancs és citromhéj került a teába. - rolvisa

Ezek is érdekelhetnek

Friss