A kockára vágott rebarbarát összekeverjük a 3 dkg cukorral, és állni hagyjuk.
A sütőt 180°C-ra /légkeverésesnél 160 °C / előmelegítjük, és a muffin tepsi mélyedéseibe papír kosárkákat rakunk.
Egy nagyobb tálban összekeverjük a lisztet, cukrot, sütőportés a sót. Egy másik tálban felverjük a tojásokat, hozzáadjuk a langyos vajat.
Beleforgatjuk a lisztes keveréket, és a lecsepegtetett rebarbara kockákat. A forma mélyedéseit megtöltjük a kissé sűrű masszával, a sütőben /középen/ kb. 20-30 percig sütjük.
Sütőből kivéve 5 percig pihentetjük, majd rácsra téve hűlni hagyjuk. Díszíthetjük keményre vert tejszínhabbal, eperrel vagy rebarbara kockával, ízesíthetjük likőrrel, eperszörppel.
A keményre vert tejszínhabot tegyük csillagcsöves nyomózsákba, adjunk hozzá kevés likőrt, vagy .szörpöt, kissé oszlassuk el, és így nyomjuk a mintát. A tészta lefagyasztható, fogyasztás előtt kb. fél órával vegyük ki. Tetejét megszórhatjuk porcukorral, kenhetünk rá cukor vagy csoki mázat. - buksz39
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!