hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rakott csirke

MME MME
3.8/5
75 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A megtisztított csirkét kisebb darabokra vágjuk (készíthetjük csirkecombból vagy csirkemellből is), és besózzuk. A burgonyát és a hagymát megtisztítjuk, karikára vágjuk. A zöldpaprikát (csumázás után) és a paradicsomot ugyancsak felszeleteljük. Egy tűzálló tálat kizsírozunk, majd rétegenként elhelyezzük a burgonyát, a csirkehúst, a paprikát, a paradicsomot, hagymaszeleteket rakunk rá, gyengén sózzuk, és tejföllel meglocsoljuk. A tetejére egy sor burgonya kerül, ráöntjük a maradék tejfölt és zsírt, és a sütőben lefedve kb. 1/2 óráig sütjük, hogy a levét elfője, továbbá fedő nélkül, míg a hús és a burgonya jól meg nem puhul.

Ezek is érdekelhetnek

Friss