Elkészítés: A csirkét feldaraboljuk, karikára vágjuk a zöldpaprikát, a paradicsomot, a burgonyát és a hagymát.
Kizsírozzuk a tűzálló tálat, alulra terítjuk a burgonya felét, erre rétegezzük a húst, a zöldpaprikát, a paradicsomot és a vöröshagymát, közben mindegyiket meghintjük sóval. Végül befedjük a maradék burgonyával, leöntjük a tejföllel, meghintjük pirospaprikával, azután kevés étolajat is öntünk rá.
A tálat a fedelével vagy egy fóliával letakarjuk, és az ételt fél óráig a sütőben sütjük. Később a fóliát levéve még egy kicsit visszarakjuk, hogy a teteje kissé piruljon. Akkor jó és kész a rakott csirke, ha a burgonya és a hús is puha lesz.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre