Elkészítés: A tésztához a tojásfehérjét a kristálycukorral kemény habbá verjük, hozzáadjuk a kókuszreszeléket, a lisztet és a sütőport.
Egy nagy sütőlapot kibélelünk sütőpapírral, és a tészta 1/3 részét rákenjük. Így a kikevert tésztából 150 C fokon 3 lapot sütünk. Nagyon ne barnuljanak meg a lapok.
A krémhez a tojássárgáját a pudingporral és egy kevés tejjel jól kikeverjük, és a többi felforralt tejhez öntjük. Folyamatos keveréssel sűrű krémmé főzzük, majd kihűtjük.
A margarint a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a kihűlt tojás-puding főzetet, a vanília-aromát, és az egészet sima, könnyű krémmé dolgozzuk össze.
A lapokat megtöltjük a krémmel, a tetejére is hagyunk belőle. Kókuszreszelékkel megszórjuk. Mogyoróval díszítjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre