Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Elképesztő, mit alkotott Rácz-Gyuricza Dóri a konyhában - nem akárki volt a segítője!

Ha egy gyors sütit keresel hétvégére, amit akár a gyerekkel közösen is el tudsz készíteni, szólunk, hogy megtaláltad! Ez a mandulás-fehércsokis, sajtkrémes finomság leveles tésztából készült, Rácz-Gyuricza Dóri konyhájában, nem kisebb szaktekintély, mint Rácz Kamilla közreműködésével!

Újabb isteni süteménnyel jelentkezett Rácz-Gyuricza Dóri, ám a tőle megszokott egyszerű nagyszerűség mellett, ezúttal nem a cukromentes, kalóriaszegény vonal jelenik meg a receptben, hanem a krémes roppanósság kapta a főszerepet! És persze Kamilla, aki egy korábbi posztban láthatóan ehhez a süteményhez nyújt anyukának hathatós segítséget!

"Na meg, ha már őszi bekuckózás egy mennyei fehércsokis-mandulás tekercs receptet is itt hagyok nektek" - írta Dóri Instagram posztjában. Íme!

Mandulás-fehércsokis tekercs

  • 1 csomag leveles tészta
  • 10 dkg fehér csoki
  • 1 doboz natúr sajtkrém (vagy mascarpone, 125 g)
  • szeletelt mandula
  • 1 db tojás a kenéshez
  • porcukor a tetejére

Elkészítése:

  1. Az olvasztott fehércsokit összekeverjük a sajtkrémmel majd megkenjük vele a levelestésztát.
  2. A szeletelt mandulát picit megpirítotjuk és megsózzuk, majd megszórjuk vele a krémet.
  3. A tésztát félbehajtjuk, majd betesszük a mélyhűtőbe 10 percre.
  4. Miután kivettük, ujjnyi vastagságú csíkokat vágunk belőle, majd megtekerve egy sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk.
  5. A rudak tetejét tojással megkenjük, megszórjuk még egy kis mandulával, majd 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha kihűlt a tetjét porcukorral meghintjük, és tálaljuk.

"Csak győzzétek kivárni, hogy kihűljön" - zárta posztját Dóra.

Itt pedig a kis kuktát mutatjuk, ahogy zúzza a fehér csokit egy tálba!

 

(Borítókép: Rácz-Gyuricza Dóra Instagram)

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss