hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pulykanyárs

MME MME
4/5
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 4 burgonya (á 15 dkg)
  • 2 kg spárga (fehér és zöld vegyesen)
  • 8 kis fej gomba
  • 4 vékony szelet pulykamell
  • 1 evőkanál ételízesítő
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál citromlé
  • 4 evőkanál napraforgóolaj
  • a hollandi mártáshoz:
  • 4 tojássárgája
  • 2 dl tejszín
  • 15 dkg vaj
  • 1 evőkanál citromlé

Elkészítés

Előkészítés: A burgonyát megmossuk, és héjastól puhára főzzük. A spárgát meghámozzuk, megmossuk, és kisebb darabokra vágjuk. A gombát megtisztítjuk. A húst megmossuk, bedörzsöljük ételízesítővel, és hosszanti irányban csíkokra vágjuk.

Elkészítés: Sóval, egy csipet cukorral, a vajjal és a citromlével vizet forralunk a spárgafőzéshez. Kb. 20 perc alatt puhára főzzük benne a spárgát. Leszűrjük, lecsepegtetjük. A burgonyát falatnyi darabokra vágjuk. A húscsíkokat legyezőszerűen felszúrjuk egy hurkapálcára úgy, hogy minden hajtás közé egy-egy burgonyát, illetve gombát teszünk, felváltva. Felforrósítjuk az olajat, és a nyársak mindkét oldalát 4-4 percig sütjük benne. Ráöntünk 2 evőkanál vizet (vagy fehérbort), lefedjük, és lassú tűzön kb. 10 percig pároljuk. Elkészítjük a hollandi mártást: a tojások sárgáját gőzfürdő felett, habverővel állandóan kevergetve habosra kikeverjük a tejszínnel. Apránként hozzáadjuk a vajat, és sűrűsödésig tovább keverjük. Akkor jó, ha állaga sima, habszerű. Ha besűrűsödött, citromlével és egy csipet sóval ízesítjük. A pulykanyársakat a spárgával körítjük, és leöntjük a hollandi mártással.

Munka: kb. 50 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 679 kcal

Ezek is érdekelhetnek

Friss