Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vigyázz, poloskinvázió! Ezzel a filléres házi mixszel távol tarthatod a büdösbogarat a lakástól

default user icon
MME
Itt a poloska-szezon, nem árt felkészülni rá! Mivel lecsapni tilos - hacsak nem akarunk orrfacsaró bűzt magunk körül - legjobb, ha a büdösbogarat valahogy távol tudjuk tartani. Szerencsére, van egy egészen egyszerű és igencsak pénztárcabarát megoldás a tarsolyunkban, amihez, egyáltalán nem meglepő módon ecet és szódabikarbóna is!

Ha kellemes langyos őszünk van, mint, amit idén is kaptunk, az némi kellemetlenséggel járhat: tovább csípnek a szúnyogok, kitartóan zümmögnek a muslicák a gyümölcsöstál környékén (is), és, bizony, a poloska-szezon is jóval intenzívebb, és várhatóan tovább is tart, mint a hidegebb időjárás esetén megszokott.


Hogyan bánjuk el poloskával?

Aki valaha talákozott poloskával, azt tudja, hogy egyvalamit nem szabad: lecsapni vagy összenyomni, mert a bűzmirigyük külső inger hatására aktiválódik, és nagyon kellemetlen szagú váladékot lövell ki magából. A legjobb megoldás, ha a közelünkbe sem engedjük - erre, a tapasztalatok szerint egy, Bálint gazda által validált házi keverék a legalkalmasabb, amivel csak befújjuk a nyílászárókat és az erkélyt vagy teraszt, és máris kevésbé lesz kívánatos környezet a poloskáknak! A kerteszkedek.hu oldalon találtuk a receptet, próbáljátok ki! 

Így készül a poloskariasztó házi mix!

  1. Egy a fél literes, szórófejes flakont töltsünk meg félig langyos vízzel. 
  2. A vízbe tegyünk bele egy kávéskanál szódabikarbónát és fél kávéskanál ecetet.
  3. Alaposan rázzuk össze, és amint feloldódott a szódabikarbóna, már használhatjuk is!
  4. Fontos, hogy a mixünkkel alaposan spricceljük körbe az összes nyílászáró környékét, és a legbiztosabb eredmény érdekében az erkélyre is fújjunk belőle bőven! A tartós hatás érdekében 2-3 naponta ismételjük meg az akciót!

Ezek is érdekelhetnek