Elkészítés: Az élesztőt kb. 1,5 dl langyos cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet, a sót, az olajat, a kefirt, a tojást és a felfuttatott élesztőt összegyúrjuk. Kelni hagyjuk, míg a tölteléket előkészítjük.
2 fej hagymát összeváguk, kevés olajon megdinszteljük. A virslit vékony karikákra vágjuk.
A tésztát 2 részre osztjuk, kinyújtjuk köralakúra úgy, hogy jó vékony legyen a tésztája. Így lesz két köralakú tésztánk, az egyiket megkenjünk pizzakrémmel, rászórjuk a megdinsztelt hagymát és a karikára vágott virslit, majd sajtot reszelünk rá. Aztán rárakjuk a másik köralakú tésztánkat, és kicsit rányomkodjuk a másikra.
Utána 4-be vágjuk, és megint négybe, megint 4-be... így lesz 16 db háromszögünk. Ezeket a keskenyebbik végéről elkezdve feltekerjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, a tekercsek tetejét megkenjük tojással.
200 fokon kb. 25-35 percig sütjük, de a színéből majd látni lehet, ha már kész van.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre