A pizzaport vagy kenyérlisztet egy tálba öntjük, hozzáadjuk a sót, elkeverjük, hozzáöntjük a szárított élesztőt is, és robotgéppel elkeverjük, miközben a vizet is apránként hozzáadjuk. Végül beleforgatjuk a szőlőmagolajat is. Letakarva, meleg helyen egy órát kelesztjük.
Ha megkelt a tészta, kinyújtjuk, és kb. 32 db kört szúrunk ki belőle úgy, hogy a tészta elfogyjon a végére. A körök közepébe teáskanálnyi sűrített paradicsomot teszünk, amit előzőleg bazsalikommal és oregánóval ízesítettünk. Mindbe teszünk egy karika kolbászt vagy virslit és egy kis darab sajtot.
A megtöltött tésztát gombócokká formáljuk pont úgy, mintha szilvás gombócot készítenék. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük mindet karácsonyfa alakban. A tetejüket megkenjük tojással, és hideg sütőbe toljuk, majd 180 fokon kb. 20-25 perc alatt készre sütjük. Ha kész, ízlés szerinti zöld fűszerekkel megszórva tálaljuk.