Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pizza (tejfölös, sonkás-gombás, magyaros)

75 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók 3 pizzához:
  • 50 dkg kenyérliszt
  • 3,2 dl víz
  • 2 evőkanál só
  • 1 csomag szárított élesztő (7g)
  • 0,5 dl olaj
  • A pizzakrémhez:
  • 1 kisebb fej apróra vágott hagyma
  • 1 kávéskanál zúzott fokhagyma
  • oregano
  • kevés olaj
  • 2 dl paradicsomlé
  • A tejfölös feltéthez:
  • 1,5 dl tejföl
  • 1 evőkanál apróra felkockázott szalonna
  • reszelt sajt
  • A sonkás-gombás feltéthez:
  • 3-4 evőkanál pizzakrém
  • 10-15 dkg gépsonka
  • 2 evőkanál szeletelt gomba
  • reszelt sajt
  • A magyaros feltéthez:
  • 3-4 evőkanál pizzakrém
  • 10-15 dkg kolbász
  • 4 db cseresznyepaprika
  • reszelt sajt

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a hozzávalókból közepes keménységű tésztát gyúrunk, fél órán át kelesztjük, 3 részre osztjuk, és még 15 percig pihentetjük.

3 kerek tepsit vékonyan kiolajozunk, majd a kinyújtott tésztát a tepsire helyezzük. A sütőt előmelegítjük. Ezalatt elkészítjük a feltétet.

A pizzakrémhez 1 evőkanál olajon megpároljuk a hagymát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, sózzuk, fűszerezzük, majd felöntjük a paradicsomlével. Addig főzzük, amíg kellő sűrűségű nem lesz. Lehet többet is készíteni, mélyhűtve soká eláll.

A tejfölös-szalonnás pizzához a tejfölt elkeverjük a sóval, rákenjük a tésztára, megszórjuk a szalonnával és a reszelt sajttal.

A sonkás-gombás pizzához a tésztát megkenjük a pizzakrémmel, ráhelyezzük a sonkát és a gombát, majd megszórjuk sajttal.

A magyaros pizzához megkenjük a tésztát a pizzakrémmel, rátesszük a felkarikázott kolbászt, a közöket kitöltjük a vékonyan felkarikázott cseresznyepaprikával, megszórjuk reszelt sajttal.

Előmelegített sütőben ropogósra sütjük.

Ezek is érdekelhetnek