Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pikáns barackos lepény a Déditől

75 perc
egyszerű
olcsó
8 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztához egy tálban összekeverjük a liszet, a vajat, a cukrot, egy egész tojást, valamint egy sárgáját, a rumot és a tejfölt. Könnyen gyúrható tésztát készítünk belőle. 
  2. Vékonyra nyújtva vajjal kikent gáztepsibe helyezzük a tésztát, majd gazdagon kirakjuk karikára vagy cikkekre vágott barackkal. 10 percig sütjük 180 fokon.
  3. A krémhez 3 tojássárgáját elkeverünk a cukorral és a zsemlemorzsával, végül hozzáforgatjuk a 4 tojásfehérjéből vert habot. A krémet a tésztára öntjük, és további 25 percig sütjük, amíg a teteje meg nem szilárdul. 

Megjegyzés

A Dédmamám receptje. :) - tompeeszter

Ezek is érdekelhetnek

Friss