Kitiltják a büdös ételeket a metróból

default user icon
MME
Többé nem ehetsz pizzát vagy kebabot a bécsi metrók egy részén. A szigorítást maguk az utasok kérték, ugyanis a kocsikban és a megállókban terjengő szag egyre elviselhetetlenebbé kezdett válni.

A Die Presse szerint a bécsi U6 metró vonaláról ősztől kitiltják a túl erős illatú ételeket, mint például a pizzát, a kebabot, a tésztaféléket vagy a sajtos kolbászt - ezeket szigorúan tilos lesz a metrókocsikban elfogyasztani. Az ételek pontos listája még nem ismert, állítólag a közeljövőben állítják majd össze. Az viszont már most biztos, hogy kávét ezentúl is kortyolgathatnak az utasok a kocsikban.

De több lépést is tettek annak érdekében, hogy metró utasait ne zavarják a túl erős szagok, például több mint 14 ezer darab izzadsággátlót osztanak ki a napokban az arra járóknak. A Waehriger Strasse megállóban Ulli Sima, a városvezetés közlekedésért felelős tagja és Alexandra Reinagl, a bécsi közlekedési vállalat ügyvezetője személyesen lepte meg az utazóközönséget a dezodorokkal. Hozzátették, az akcióval semmi esetre sem akarják megsérteni az utasokat, a céljuk csupán az, hogy biztosítsák a friss illatokat a járatokon. 

5 ÉTEL, AMI ÖRÖKRE ELTŰNHET A FÖLD SZÍNÉRŐL >>> 
MEGÉRKEZETT A NUTELLA ELLENFELE! TE MEGKÓSTOLNÁD? >>> 
HOPPÁ! TÖBBÉ NEM IHATOD SZÍVÓSZÁLLAL A STARBUCKSOS KÁVÉT >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss