hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Párolt marhamáj barna mártásban

30 perc
rafinált
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A májat megtisztítjuk a hártyájától, és felesleges inaktól. Első lépésben fokhagymás tejben áztatjuk 24 órát lefedve a hűtőben. 
  2. Másnap kivesszük a tejből, és letörölgetjük egy konyhai papírtörlővel. A serpenyőben vajat hevítünk.  A májat egyben hagyva megforgatjuk a lisztben, és 4-4 percig sütjük mindkét oldalán. Közben locsolgatjuk a vajjal.
  3. A visszamaradt zsiradékhoz öntjük a 3 dl vizet, és jól összekeverjük. A mártásport csomómentesre keverjük, és hozzáöntjük a bort és addig pároljuk, míg puha nem lesz. A májat ferde szeletekre vágjuk, és bevonjuk a mártással. Petrezselymes rizs illik hozzá.

VILLÁMVACSORA, AMIT MINDENKI IMÁD: ZÖLDSÉGLEVES HÁZI MÁJGALUSKÁVAL >>>

13+1 RECEPT, HA SZERETED A CSIRKEMÁJAT >>>

 

Megjegyzés

A tudósok nem győzik hangsúlyozni, mennyire fontos szervezetünknek a máj fogyasztása. A marhamáj az egyik olyan belsőség, ami sokféle vitamin, és ásványi anyag hordozója. A szarvasmarha májat ritkán használjuk ételek készítésére. Amennyiben mégis, a fiatalabb állatok máját igyekezzünk választani. Ezt arról ismerjük meg, hogy a fiatalabb állaté világosabb. Főzésekor lehetőleg az erektől és rágós vezetékektől hártyától szabadítsuk meg. Nagyon finom étel, cukorbetegek diétások, vérszegények, bátran fogyasszák! - zsuzsamama56

Ezek is érdekelhetnek