Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Párolt káposzta

MME MME
10 3.3/5
90 perc
bonyolult
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A káposztát legyaluljuk. A hagymát félbe, majd szeletekre vágjuk.
  2. A cukrot olajon karamellizáljuk, hogy aranybarna legyen. Hozzáadjuk a hagymát, és megpirítjuk. A káposztát is megsózzuk, megszórjuk őrölt köménnyel, borssal és jól összekeverjük.
  3. Kis-közepes lángon fedő alatt, 1 dl vízzel, gyakran kevergetve addig pároljuk, amíg a káposzta megpuhul, ez kb. 30-40 perc. Ha a káposzta megpuhult, ecetet öntünk rá, és fedő nélkül még 5 percig pirítjuk. Sültekhez kínáljuk (liba, kacsa, sertés).

TIPPEK A TÖKÉLETES PÁROLT VÖRÖS KÁPOSZTÁHOZ >>> 

3 KLASSZIKUS KÁPOSZTÁS ÉTEL, AMIT MINDENKI SZERET >>> 

15 EXTRA KÖRET HÚSOK MELLÉ, HA UNOD A RIZST ÉS A KRUMPLIPÜRÉT! >>> 

Megjegyzés

Anyukámtól tanultam, aki az anyukájától tanulta, az meg az én dédnagymamámtól tanulta. Szóval: bevált recept, nem lehet elrontani. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss