Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Paradicsomos-fokhagymás pikáns szelet

MME MME
2 5/5
75 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A húst szeletekre vágom és kiklopfolom. A paradicsompürét, a ketchupot, a Piros Aranyat, a mustárt és a teljes fej megpucolt, fokhagymanyomón kinyomott fokhagymát az olajat és a fűszereket egy keverőtálban alaposan összekeverem. A húsokat bekenem a masszával, és edénybe helyezem (én kuktafazékban szoktam készíteni). Felöntöm vízzel (úgy szoktam, hogy a keverőtálba öntöm a vizet, és a maradék masszát még összekeverem vele, nehogy kárbavesszen), hogy éppen ellepje a húsokat, majd vajpuhára párolom. Kuktafazékban marhahús esetében az első kifújástól számított 45-50 perc múlva kész. Sertésnél ugyanez 25-30 perc. Leveskockás vízben párolt petrezselymes rizsköret passzol a legjobban hozzá.

Megjegyzés

A párolás ideje természetesen függ a felhaszált állat életkorától. Pikáns íze miatt nem kell hozzá savanyúság, de bármilyen befőtt kiválóan harmonizál az étellel. - MME

Ezek is érdekelhetnek