Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Papagáj sütemény II.

1 4/5
60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tojásokat összekeverem a cukorral és az olvasztott margarinnal. Apránként hozzáteszem a tejfölt, a lisztet és a sütőport. A masszát 3 felé veszem, az elsőhöz hozzákeverem a vaníliás pudingot, lehet belereszelni egy kis citromhéjat, illetve ízesíthető vaníliarúd kikapart belsejével is. A második adaghoz hozzáteszem kakaót, a harmadikhoz pedig a puncspudingot, ebbe esetleg egy pici rum is mehet. 2 őzgerincformát kibélelek sütőpapírral, majd rétegezem a keverékeket: alulra a vaníliás, erre a kakakós, felülre pedig a puncsos réteg kerül. Picit elsimítom, és előmelegített sütőben sütöm 170 fokon, kb. 30 percig.

Megjegyzés

Mivel tejfölös, ezért a belseje lassabban sül, ajánlom a tűpróbát! Hatalmas adag lesz belőle. - Éden_

Ezek is érdekelhetnek