A padlizsánkrém finom, egészséges alternatívája lehet a bolti szendvicskrémeknek vagy a vajnak. Ráadásul sokrétűbb a felhasználása is, hiszen nemcsak szendvicsbe tehetjük, hanem például sült vagy friss, ropogós zöldségek mellé mártogatósként is megállja a helyét. Elkészíteni sem túl bonyolult, talán a padlizsán sütése és a belső részének kikaparása a legtöbb munkát igénylő folyamat, de most erre is mutatunk egy szuper trükköt!
Padlizsánkrém egyszerűen
Ebben az Instagram-videóban látott technikával szuper és praktikus módon jutunk a padlizsán belsejéhez – egyetlen mozdulattal…
- A padlizsánokat nem vágjuk félbe, hanem tisztítás után egészben hagyva tesszük a sütőbe. 30-40 perc után megszurkáljuk, és ha puha, kivesszük a sütőből.
- Hagyjuk kicsit hűlni, azután mindegyiknek levágjuk a végét, becsomagoljuk egy darab folpakba, és egy nagyon határozott mozdulattal kipréseljük a héjából a padlizsánhúst (mintha tömlős sajtot nyomnánk ki).
A legfinomabb padlizsánkrémreceptünk
Hozzávalók:
- 2 db padlizsán
- 2 ek. tejföl
- 1 szál újhagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- 1 tk. mustár
- pár csepp citromlé
- 1 dl olívaolaj
Elkészítése:
- A friss padlizsánt megmossuk, majd körbeszurkáljuk egy villával. Ha ezzel megvagyunk, 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, majd 40-50 perc alatt puhára sütjük. Sütés közben nem árt, ha egyszer-kétszer megforgatjuk a padlizsánokat. Ha a bőre már barna és összehúzódik, az azt jelenti, hogy elkészült.
- Miután kihűlt, folpakpa csomagoljuk, és a fenti módszerrel egy tálba nyomjuk a belsejét. Botmixerrel pépesítjük, közben hozzákeverjük a tejfölt, az apróra vágott újhagymát, majd a fokhagymát is belenyomjuk.
- Ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük, azután a mustárt és a citromlevet is hozzáadjuk. Ha ezekkel elkészültünk, simára keverjük az olívaolajjal, majd néhány órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek.
Még több padlizsános Recept a Mindmegette ajánlásával: