Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zseniális ez a trükk! Mostantól csak így készítjük a padlizsánkrémet

default user icon
MME
Még tart a szezonja, ezért sokszor jó áron jutunk padlizsánhoz a boltokban. Érdemes ilyenkor sokat venni, mert kitűnő tápanyagforrás, és sokféle felhasználási módjának köszönhetően nem is unalmas zöldség. Egyik kedvencünk, a padlizsánkrém ezzel a trükkel percek alatt elkészül!

A padlizsánkrém finom, egészséges alternatívája lehet a bolti szendvicskrémeknek vagy a vajnak. Ráadásul sokrétűbb a felhasználása is, hiszen nemcsak szendvicsbe tehetjük, hanem például sült vagy friss, ropogós zöldségek mellé mártogatósként is megállja a helyét. Elkészíteni sem túl bonyolult, talán a padlizsán sütése és a belső részének kikaparása a legtöbb munkát igénylő folyamat, de most erre is mutatunk egy szuper trükköt! 

Padlizsánkrém egyszerűen

Ebben az Instagram-videóban látott technikával szuper és praktikus módon jutunk a padlizsán belsejéhez – egyetlen mozdulattal…

 

  • A padlizsánokat nem vágjuk félbe, hanem tisztítás után egészben hagyva tesszük a sütőbe. 30-40 perc után megszurkáljuk, és ha puha, kivesszük a sütőből.
  • Hagyjuk kicsit hűlni, azután mindegyiknek levágjuk a végét, becsomagoljuk egy darab folpakba, és egy nagyon határozott mozdulattal kipréseljük a héjából a padlizsánhúst (mintha tömlős sajtot nyomnánk ki).

A legfinomabb padlizsánkrémreceptünk

Hozzávalók:

  • 2 db padlizsán
  • 2 ek. tejföl
  • 1 szál újhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 1 tk. mustár
  • pár csepp citromlé
  • 1 dl olívaolaj

Elkészítése:

  1. A friss padlizsánt megmossuk, majd körbeszurkáljuk egy villával. Ha ezzel megvagyunk, 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, majd 40-50 perc alatt puhára sütjük. Sütés közben nem árt, ha egyszer-kétszer megforgatjuk a padlizsánokat. Ha a bőre már barna és összehúzódik, az azt jelenti, hogy elkészült.
  2. Miután kihűlt, folpakpa csomagoljuk, és a fenti módszerrel egy tálba nyomjuk a belsejét. Botmixerrel pépesítjük, közben hozzákeverjük a tejfölt, az apróra vágott újhagymát, majd a fokhagymát is belenyomjuk.
  3. Ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük, azután a mustárt és a citromlevet is hozzáadjuk. Ha ezekkel elkészültünk, simára keverjük az olívaolajjal, majd néhány órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek.

 

 

 

 

Még több padlizsános Recept a Mindmegette ajánlásával:

 

OLASZ RAKOTT PADLIZSÁN (PARMIGIANA DI MELANZANE)>>> 

SÜLT TARJA ZÖLDSÉGGEL TÖLTÖTT PADLIZSÁNNAL>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss