Orosz krémmel töltött gyümölcsös kosárkák

30 perc
egyszerű
olcsó
2 adag
Hozzávalók
  • liszt
  • sütőpor
  • porcukor
  • tojássárgája
  • margarin
  • tej
  • vaníliás pudingpor
  • tejszín
  • rumaroma
  • gyümölcsmix
  • cukor
  • vaníliás cukor

Elkészítés

  1. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a porcukorral, majd hozzáadjuk a tojássárgáját és a margarint, és rugalmas tésztává gyúrjuk. Lisztezett deszkán 2-3 mm vastagra kinyújtjuk, felvágjuk, és alaposan kivajazott, 5-6 cm átmérőjű kosárka formákba tesszük. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük.
  2. A krémhez a tejben elkeverjük a pudingport, a cukrot és a vaníliás cukrot, majd sűrűre főzzük. Ha teljesen kihűlt, a tejszínt kemény habbá verjük, majd összekeverjük a pudingos krémmel. A gyümölcsöt lecsepegtetjük és belekeverjük a krémbe. Végül hozzáadjuk a rumaromát is. A kosárkákat megtöltjük a krémmel, és a tetejét gyümölcsökkel díszítjük.

Megjegyzés

Igazán mutatós, vendégváró sütemény! - Szepi Ági

Ezek is érdekelhetnek

Friss