Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Karamellizált kávés kosárkák

120 perc
bonyolult
megfizethető
20 adag
Hozzávalók
  • 12,5 dkg vaj
  • 19 dkg liszt + a szóráshoz
  • 2,5 dkg kakaó
  • 8 dkg porcukor
  • 3 db tojássárgája
  • A csokikrémhez:
  • 0,6 dl tejszín
  • 7,5 dkg darabolt étcsokoládé
  • A kávékrémhez:
  • 1,5 tk instant kávépor
  • 1,6 dl tej
  • 7,5 dkg cukor
  • 3 db tojássárgája
  • 2 ek liszt
  • 1,25 dl tejszín
  • 20 tk porcukor

Elkészítés

  1. Az omlós tésztához morzsoljuk el a vajat a liszttel, majd dolgozzuk simára a többi hozzávalóval és 2 ek jeges vízzel. Tegyük a hűtőbe egy órára. A csokikrémhez forraljuk fel a tejszínt, öntsük a feldarabolt csokoládéra, majd tegyük félre.
  2. A kávékrémhez oldjuk fel a kávéport 2 ek forralt vízben. A tejet melegítsük meg a cukor felével, és tegyük félre. A cukor másik felét keverjük habosra a tojások sárgájával, majd szitáljuk hozzá a lisztet. Vékony sugárban, folytonos kevergetés mellett öntsük hozzá a meleg tejet, majd a tűzre visszatéve sűrítsük be a keveréket. Hagyjuk kissé kihűlni, majd óvatosan forgassuk hozzá a kemény habbá vert tejszínt.
  3. A tésztát nyújtsuk ki lisztezett felületen, vágjuk 20 részre, és simítsuk a tésztadarabokat kosárkaformákba. Az aljukat szurkáljuk meg villával. Süssük 180 fokos sütőben 15 percig. Hagyjuk kihűlni, majd kanalazzunk mindegyikbe 1 tk csokikrémet. Erre 2 tk kávékrém kerüljön. A tetejüket szórjuk meg a 1-1 tk porcukorral. Tálalás előtt karamellizáló pisztollyal pirítsuk meg a tetejüket, vagy tegyük forró grillbe néhány percre.
Az omlós tészta csodálatos alapanyag. Érdemes egy csomag készen kapható változatot tartani a hűtőben. Kis és nagy torták, gyümölccsel, pudinggal készült desszertek készíthetők belőle.

Ezek is érdekelhetnek

Friss