Az omlós tésztához morzsoljuk el a vajat a liszttel, majd dolgozzuk simára a többi hozzávalóval és 2 ek jeges vízzel. Tegyük a hűtőbe egy órára. A csokikrémhez forraljuk fel a tejszínt, öntsük a feldarabolt csokoládéra, majd tegyük félre.
A kávékrémhez oldjuk fel a kávéport 2 ek forralt vízben. A tejet melegítsük meg a cukor felével, és tegyük félre. A cukor másik felét keverjük habosra a tojások sárgájával, majd szitáljuk hozzá a lisztet. Vékony sugárban, folytonos kevergetés mellett öntsük hozzá a meleg tejet, majd a tűzre visszatéve sűrítsük be a keveréket. Hagyjuk kissé kihűlni, majd óvatosan forgassuk hozzá a kemény habbá vert tejszínt.
A tésztát nyújtsuk ki lisztezett felületen, vágjuk 20 részre, és simítsuk a tésztadarabokat kosárkaformákba. Az aljukat szurkáljuk meg villával. Süssük 180 fokos sütőben 15 percig. Hagyjuk kihűlni, majd kanalazzunk mindegyikbe 1 tk csokikrémet. Erre 2 tk kávékrém kerüljön. A tetejüket szórjuk meg a 1-1 tk porcukorral. Tálalás előtt karamellizáló pisztollyal pirítsuk meg a tetejüket, vagy tegyük forró grillbe néhány percre.
Az omlós tészta csodálatos alapanyag. Érdemes egy csomag készen kapható változatot tartani a hűtőben. Kis és nagy torták, gyümölccsel, pudinggal készült desszertek készíthetők belőle.
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!