Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Óriási túrórudi

MME MME
3 4.5/5
120 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a tejfölt, a megmosott mazsolát. Cukorral, vaníliás cukorral, pár csepp citromlével és reszelt citromhéjjal ízesítjük. 2 púpozott evőkanál zselatint 2 dl vízben felmelegítünk, és amikor kissé lehűl, a túróhoz keverjük. A masszát hideg vízzel kiöblített őzgerincformába öntjük, és hűtőszekrényben megdermesztjük. A formát forró vízbe mártjuk, tartalmát egy megfelelő méretű tálra borítjuk, és visszatesszük a hűtőbe. A tortabevonót gőz fölött felolvasztjuk, 2 evőkanál olajat hozzákeverünk, apránként a túróra öntjük, kenőtollal rákenjük. Megszilárdulás után szeletelve tálaljuk.

Megjegyzés

Azért kell olajat adni a bevonóhoz, hogy könnyebb legyen szeletelni, ne törjön a máz. Mivel a csokoládé hamar szilárdul, bevonás közben tegyük vissza a gőzre, ha úgy érezzük, nem elég folyékony. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss