Elkészítés: A túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a tejfölt, a megmosott mazsolát. Cukorral, vaníliás cukorral, pár csepp citromlével és reszelt citromhéjjal ízesítjük. 2 púpozott evőkanál zselatint 2 dl vízben felmelegítünk, és amikor kissé lehűl, a túróhoz keverjük. A masszát hideg vízzel kiöblített őzgerincformába öntjük, és hűtőszekrényben megdermesztjük. A formát forró vízbe mártjuk, tartalmát egy megfelelő méretű tálra borítjuk, és visszatesszük a hűtőbe. A tortabevonót gőz fölött felolvasztjuk, 2 evőkanál olajat hozzákeverünk, apránként a túróra öntjük, kenőtollal rákenjük. Megszilárdulás után szeletelve tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre