Elkészítés: Első lépésként kivajazom, kilisztezem a tortaformát, aztán a diót száraz serpenyőben illatosra pirítom, és miután kihűlt, megőrölöm. Jöhet a tészta összeállítása. Egy nagy keverőtálba összekeverem a lisztet, a diómorzsát, a sütőport, majd jöhet a szódabikarbóna, és végül a nagy csipet só. Egy kisebb tálkában 2 deci meleg vízben feloldom a kakaóport. Előveszem a kézi robotgépemet, és a puha vajat habosra keverem a cukorral, majd egyenként hozzáadogatom a tojásokat is. A cukros-tojásos vajba fakanállal ügyesen beledolgozom a diós lisztkeveréket és a kakaós vizet. Végül a kész masszát egyenletesen elosztom a tortaformába, és 175 fokon 30-35 percig sütöm. Ha elkészültem a tortával, megkenem a gőz fölött megolvasztott étcsokoládéval. Tálalás előtt tejszínhabbal és gyümölccsel díszítem.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre