Elkészítés: A vajat elmorzsolunk a liszttel. Hozzáadunk 3 tojássárgáját, 1 evőkanál cukrot, csipet sót és fél csésze tejben felfuttatott 2 dkg élesztőt.
Jól összedolgozzuk, ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, tepsibe tesszük, és pihentetjük, amíg kissé megkel. Akkor sütőbe téve 180 fokon halványsárgára sütjük.
Ezután megkenjük baracklekvárral, erre tesszük a 6 tojás keményre vert habját, amibe 25 dkg porcukrot és 1 csomag vaníliás cukrot kevertünk.
Langyos sütőbe visszatéve, a habot inkább szárítjuk, mint sütjük, amíg megszilárdul.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre