hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Narancsos palacsinta

30 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 2 dkg vaj
  • 2 db tojás
  • 12, 5 dkg liszt
  • csipetnyi só
  • 3,5 dl tej
  • 1 narancs reszelt héja 
  • A raguhoz:
  • 2 db narancs leve
  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg vaj (hideg, kockázott)
  • 3-4 ek narancslikőr 

Elkészítés

  1. Felolvasztjuk a vajat. A tojásokat egy nagyobb keverőtálba ütjük, majd habverővel felverjük. Hozzáadjuk a lisztet, és csomómentesre dolgozzuk, majd megsózzuk. Folyamatosan adagolva hozzákeverjük a tejet, valamint az olvasztott vajat és egy narancs lereszelt héját. Forró palacsintasütőben, olvasztott vajon 8 darab palacsintát sütünk. A kész palacsintákat háromszög formára hajtjuk.
  2. Egy serpenyőben a két lédús narancs kifacsart levét közepes lángon felmelegítjük,  majd hozzáadjuk a cukrot. Ha felolvadt, magasabb hőfokra állítjuk a főzőlapot, és 2 perc alatt besűrítjük a szirupot. A hideg, felkockázott vajat felolvasztjuk benne, majd beletesszük a palacsintákat, átmelegítjük őket, és az egészet meglocsoljuk 3-4 evőkanál narancslikőrrel (Cointreau vagy Grand Marnier). 


Megjegyzés

Fotó és recept: Baromfi Termék Tanács, Tojásszövetség - MME
Ha látványosan akarjuk tálalni, akkor óvatosan gyújtsuk meg az alkoholt, és várjuk meg, amíg elalszik a láng.

Ezek is érdekelhetnek