Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Narancsos mille-feuille

MME MME
40 perc
rafinált
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. Először elkészítjük a cukrászkrémet. A két tojássárgáját egy tálba tesszük, ehhez ütünk még egy egész tojást, hozzáadjuk a kukoricakeményítőt és a Koronás porcukrot. Egy habverő segítségével 3-4 percig folyamatosan sűrűvé, egyneművé keverjük, akkor jó, ha a tojássárgája világosabb színárnyalatúvá válik.
  2. Közben egy lábasba tejet öntünk, alacsony fokozaton melegíteni kezdjük. Hozzáöntjük a narancs levét, hozzáadunk egy csipet sót, ízesítjük a reszelt narancshéjjal, a kardamommal, a Koronás cukorral, a vaníliás cukorral, és folyamatos keverés mellett felfőzzük. Ha forr, levesszük a főzőfelületről, pár percig pihentetjük
  3. Ezalatt egy nagyobb keverőtálba öntjük a tojássárgájás alapot, majd vékony sugárban folyamatos keverés mellett felöntjük az illatos fűszeres tejjel, ha jól dolgoztunk, a tojás nem csapódott ki.
  4. A krémalapot visszaöntjük a lábasba, és folyamatosan kevergetve alacsony hőmérsékleten 6-8 perc alatt sűrűre főzzük. Forrás után még nagyjából 2 percig főzzük, hogy a keményítő íze is eltávozzon. Ezután a krémet átöntjük egy tálba, hozzáadjuk a hideg vajat, és addig kevergetjük, amíg a vaj teljesen elolvadt, és egynemű krémet kapunk.
  5. Az elkészült krémet letakarjuk folpakkal, ügyeljünk arra, hogy a fólia a teljes felületén érintkezzen a krémmel, ez megakadályozza a krém bőrösödését. Hagyjuk kihűlni, majd a hűtőbe tesszük egy éjszakára.
  6. Másnap egy sütőtálcára tesszük a leveles tésztát, és egy vonalzó és kés segítségével 12 egyforma téglalapra osztjuk, pizzavágó vagy kés segítségével fel is vágjuk. A sütőt előmelegítjük 190-200 fokra. Négy egymás mellett lévő lapocskát megszórunk Koronás barna cukorral. Ha ezzel megvagyunk, letakarjuk a tetejét is sütőpapírral, és az egészre ráhelyezünk még egy sütőlemezt, majd így rakjuk be az előmelegített sütőbe 10-12 percre.
  7. Ha elkészült, levesszük a sütőlemezt és a sütőpapírt, és hagyjuk kihűlni. Amíg hűl, elővesszük a krémet a hűtőből, egy habzsákba töltjük, és következik a töltés. Kiválasztunk három tésztalapot, ebből az egyik a karamellizálódott barna cukros legyen, ez lesz a sütemény teteje. A habzsák segítségével cseppeket nyomunk a tésztalapra, ha megvagyunk, rárakjuk a következő lapot, erre is pontosan úgy nyomjuk a krémet, ahogy az előző lapra, végül lefedjük a karamellás lappal. Az elkészült mille-feuille-t hűtőbe tesszük 1-2 órára. Tálaláskor Koronás porcukorral díszíthetjük.

Nézd meg videón is, hogyan készül a narancsos mille-feuille:

A videó megjelenését támogatta a Koronás cukor! 

Ezek is érdekelhetnek

Friss