Narancsos rolád

MME MME
75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • tojás
  • cukor
  • liszt
  • sütőpor
  • narancs
  • tojás
  • cukor
  • liszt
  • kakaópor
  • sütőpor
  • tej
  • liszt
  • cukor
  • margarin
  • vaníliás cukor
  • narancs
  • tortabevonó

Elkészítés

Elkészítés: Őzgerincformában piskótát sütünk a narancshéjjal ízesítve. Ezután egy lapos tepsiben a 3 tojásból kakaós piskótát sütünk. Ha kisült, azonnal feltekerjük, és úgy hűtjük ki.

A krémhez 3 dl tejből, 3 kanál liszttel, 10 dkg cukorral krémet főzünk. 10 dkg margarinnal, 1 csomag vaníliás cukorral és a jól megmosott narancs reszelt
héjával habosra keverjük.

Az őzgerincben sütött piskótát hosszában 3 helyen bevágjuk átlósan aközepe felé, narancscikk formára. Krémet töltünk
bele, majd a külső részt is bekenjük krémmel, és ráborítjuk a barna piskótát.

Olvasztott csokival öntjük le, díszíthetjük cukrozott narancshéjjal.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss