Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Narancsos rolád

MME MME
75 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 3 tojás
  • 3 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 1 narancs reszelt héja
  • A kakaós piskótához:
  • 3 tojás
  • 3 evőkanál cukor
  • 1,5 evőkanál liszt
  • 1,5 evőkanál kakaópor
  • fél csomag sütőpor
  • A krémhez:
  • 3 dl tej
  • 3 kanál liszt
  • 10 dkg cukor
  • 25 dkg margarin
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • reszelt narancshéj
  • A tetejére:
  • tortabevonó

Elkészítés

Elkészítés: Őzgerincformában piskótát sütünk a narancshéjjal ízesítve. Ezután egy lapos tepsiben a 3 tojásból kakaós piskótát sütünk. Ha kisült, azonnal feltekerjük, és úgy hűtjük ki.

A krémhez 3 dl tejből, 3 kanál liszttel, 10 dkg cukorral krémet főzünk. 10 dkg margarinnal, 1 csomag vaníliás cukorral és a jól megmosott narancs reszelt
héjával habosra keverjük.

Az őzgerincben sütött piskótát hosszában 3 helyen bevágjuk átlósan aközepe felé, narancscikk formára. Krémet töltünk
bele, majd a külső részt is bekenjük krémmel, és ráborítjuk a barna piskótát.

Olvasztott csokival öntjük le, díszíthetjük cukrozott narancshéjjal.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek