Narancsos-diós linzer

90 perc
egyszerű
megfizethető
10 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 1 db narancs (lereszelt héja)
  • 50 dkg liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 1 csipet só
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 2 db tojássárgája
  • 1 db tojás
  • A kenéséhez:
  • 1 db tojásfehérje
  • 10 dkg dió (darált, cukrozott)
  • A töltelékhez:
  • sárgabaracklekvár
  • porcukor

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd 1 órát hideg helyen pihentetjük. Ezután kb. 3 mm vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk, és minden második közepét egy gyűszűvel is kiszúrjuk.
  2. Tojásfehérjével megkenjük a lyukas linzerek tetejét és megszórjuk cukrozott dióval. Ezután mindegyiket sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 8-10 perc alatt világosra sütjük.
  3. A kisült, kihűlt linzereket a baracklekvárral összetapasztjuk, megszórjuk porcukorral.

    Ajánljuk még:

ZABPELYHES LINZER ALMALEKVÁRRAL>>> 

LEKVÁROS FÉLHOLDAK>>> 

MANDULÁS-LEKVÁROS LINZER>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss