Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Narancsos-almás cseresznyelekvár

42 szavazat
70 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk. Az almát meghámozzuk, felkockázzuk és félig puhára főzzük. A narancsot meghámozzuk, felaprítjuk.
  2. A gyümölcsöket egy lábosba tesszük, majd hozzáadjuk dzsemfixszel elkevert cukrot, és megfőzzük. Ha már rotyog a lekvár, folyamatosan kevergetjük még kb. 10 percig, majd levesszük a tűzről.
  3. Botmixerrel pépesítjük. Kimosott üvegekbe merítjük, lefedjük az üvegtetővel és 5 percre fejtetőre fordítjuk. Hagyjuk kihűlni.

 

Ezek is érdekelhetnek