Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Morzsolt szilvás süti

MME MME
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • 125 g vaj
  • 385 g szilva
  • A morzsolt tésztához:
  • 200 g búzaliszt
  • 1 csapott teáskanál sütőpor
  • 100 g cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 csipetnyi só
  • A bevonathoz:
  • 200 g tejszín
  • 1 tojás
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 50 g cukor

Elkészítés

A vajat alacsony hőfokon kis edényben olvasszuk fel, majd hagyjuk kissé kihűlni. A szilvát szűrőben jól csöpögtessük le.

Ezalatt a lisztet keverőedényben keverjük jól el a sütőporral. Tegyük bele a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót és a felolvasztott vajat. A hozzávalókból dagasztófejjel ellátott konyhai robotgéppel – először rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton – készítsünk morzsát.

A tésztamorzsa kb. háromnegyed részét tegyük az előkészített formába, evőkanállal nyomkodjuk le, a szilvát osszuk el rajta.

A bevonathoz a tejszínt, a tojást, a pudingport és a cukrot habverővel keverjük össze, öntsük a szilvára és szórjuk rá a megmaradt morzsát.

Tegyük előmelegített sütőbe (elektromos sütő: 180°C), a sütő rácsára és süssük kb. 45-50 percig.

A süteményt a formában a süteményrácson kb. 10 percig hagyjuk hűlni. Ezután lazítsuk fel és vegyük le a forma oldalát. A süteményt a forma alján alján, a süteményrácson hagyjuk egészen kihűlni, majd helyezzük tortatálra.

Megjegyzés

A tésztába 1 teáskanál őrölt fahéjat vagy kevés reszelt citromhéjat is keverhetünk.

Recept és fotó: Dr. Oetker - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss