A vajat alacsony hőfokon kis edényben olvasszuk fel, majd hagyjuk kissé kihűlni. A szilvát szűrőben jól csöpögtessük le.
Ezalatt a lisztet keverőedényben keverjük jól el a sütőporral. Tegyük bele a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót és a felolvasztott vajat. A hozzávalókból dagasztófejjel ellátott konyhai robotgéppel – először rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton – készítsünk morzsát.
A tésztamorzsa kb. háromnegyed részét tegyük az előkészített formába, evőkanállal nyomkodjuk le, a szilvát osszuk el rajta.
A bevonathoz a tejszínt, a tojást, a pudingport és a cukrot habverővel keverjük össze, öntsük a szilvára és szórjuk rá a megmaradt morzsát.
Tegyük előmelegített sütőbe (elektromos sütő: 180°C), a sütő rácsára és süssük kb. 45-50 percig.
A süteményt a formában a süteményrácson kb. 10 percig hagyjuk hűlni. Ezután lazítsuk fel és vegyük le a forma oldalát. A süteményt a forma alján alján, a süteményrácson hagyjuk egészen kihűlni, majd helyezzük tortatálra.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre