Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Morzsás mákos pite

MME MME
90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tejet meglangyosítjuk, beleszórjuk az élesztőt, egy csipet cukrot és felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, a tojást, a lágy vajat, egy csipet sót, az élesztős tejet, és a kézi robotgép dagasztóbetétjével alaposan összedolgozzuk. Akkor jó a tészta, ha cipóvá összeáll, fényes és hólyagos. Letakarjuk, és meleg helyen 30 percig kelesztjük.

A töltelékhez a tejet a cukorral, a vaníliás cukorral, a vajjal felforraljuk, belekeverjük a mákot és felfőzzük. Félrehúzzuk, hagyjuk kihűlni. Ezután beledolgozzuk a citromhéjat, a mazsolát, a mandulát, a tojást és a csokoládéreszeléket. A fahéjjal és a rummal ízesítjük.

A tésztát átgyúrjuk, és lisztezett deszkán kb. 32 x 40 cm nagyságúra nyújtjuk. Kibélelünk sütőpapírral egy hasonló nagyságú tepsit, ráfektetjük a tésztát, és rásimítjuk a mákkeveréket.

A morzsához a lisztet összedolgozzuk a cukorral, a vajjal, és a süteményre morzsoljuk. Meleg helyen további 20 percig kelesztjük.

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük, és a süteményt 40 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, kockára vágva tálaljuk.

Megjegyzés

Fotó: Springerpics
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss