Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mogyorós-nutellás szelet

75 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 4 db tojás
  • 2 bögre cukor (1 bögre = 2,5 dl)
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 bögre étolaj
  • 1 bögre szódavíz
  • 3 bögre finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • Valamint:
  • 20 dkg nutella
  • 17 dkg aprított pörkölt mogyoró
  • A krémhez:
  • 6 dl tej
  • 9 dkg finomliszt
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 db tojás
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg vaj
  • A krém tetejére:
  • 2 dl habtejszín
  • 1 evőkanál pörkölt mogyoró

Elkészítés

Elkészítés: Először a tojásokat verjük fel, a továbbiakban a felsorolási sorrendben hozzákeverjük a többi alapanyagot. Utoljára a sütőporral elkevert lisztet egy fakanállal beleforgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 190 fokon 35 perc alatt megsütjük. Még forrón megkenjük nutellával.

Az aprított mogyorót szárazon megpörköljük. 1 evőkanállal a díszítéshez félreteszünk, a többit a nutellára szórjuk.

A krémhez a hozzávalókat simára keverjük és felfőzzük. Kihűtjük, és a vajjal habosra keverjük. A kihűlt süteményre kenjük.

A tejszínt kemény habbá verjük, és a krémre simítjuk. A félretett mogyoróval megszórjuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss