Elkészítés: A mogyorót ledaráljuk, liszttel és sóval elkeverjük, majd a vajat a keverékre csipegetjük. Ezután hozzáadjuk a vaníliarúd belsejét, a reszelt citromhéjat. Az egészet elmorzsoljuk, majd a tojássárga hozzáadása után a tésztát simára gyúrjuk. (A tésztát érdemes előre elkészíteni, és 1 éjszakán át hűtőben pihentetni.)
Másnap a tésztát kis adagokban nyújtjuk ki kb. 3 mm vastagra. Én szív alakú sütiformával készítettem el a kekszeket. A kekszeket kb. 170 C-on 8-10 percig sütjük.
Az étcsokit felolvasztjuk és a kekszek alját olvasztott csokiba mártjuk. Ezután a kekszeket egy szilikonos papírra szedjük, ahol a csokoládé meg tud szilárdulni.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre