Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mogyorós-csokis perec

90 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 30 dkg liszt
  • 5 dkg őrölt mogyoró
  • 12 dkg vaj
  • 5 dkg sertészsír
  • 15 dkg porcukor
  • 2 tojássárgája
  • 2 evőkanál juharszirup
  • A mázhoz:
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 2 evőkanál tej vagy tejszín

Elkészítés

Elkészítés: A lisztben elmorzsoljuk a vajat és a zsírt, hozzáadjuk a porcukrot, 2 tojássárgáját, az őrölt mogyorót és a végén a juharszirupot. Jól összegyúrjuk, és fóliába csomagolva 1 órára hűtőbe tesszük.

A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk és perec formával kiszaggatjuk. Előmelegített sütőben kb. 180 fokon 30 perc alatt készre sütjük.

Gőz felett felolvasztjuk az étcsokoládét, hozzáadjuk a tejet vagy a tejszínt, elkeverjük, és megkenjük a pereceket.

Megjegyzés

Finom omlós perec lesz belőle, 1,5 tepsivel készült ebből a mennyiségből. - blahus

Ezek is érdekelhetnek