Elkészítés: Egy leveses lábasban felhevítem az olajat, majd megpirítom benne a sonkát/bacont, hozzáadom a szeletekre vágott vöröshagymát, az aprított fokhagymát, a bazsalikomot, a paradicsompürét, sózom, borsozom, majd az egészet 5 percig kevergetve pirítom.
Ezután hozzádobom a babérlevelet, a kockára vágott paradicsomot, felengedem 3 dl vízzel, alaposan összekeverem, és ezt az alapot 10 percig főzöm, majd hozzáadom a kockára vágott zöldségeket, és további 10 percig főzöm.
A 10 perc letelte után felöntöm 8 dl vízzel, ha szükséges, utánsózom, és újraforrástól számított 2-3 percig főzöm.
Reszelt parmezánnal és aprított petrezselyemmel megszórva tálalom! Jó étvágyat!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre