Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Padlizsános francia lecsó (Ratatouille)

MME MME
30 perc
egyszerű
átlagos
4 adag

Elkészítés

  1. A paradicsomokat leforrázzuk, meghámozzuk, és nagyobb kockákra vágjuk. Olívaolajon megpároljuk a vöröshagymát, majd a padlizsánt, a cukkinit – minden zöldséget külön-külön!
  2. A végén a paprikát is megpároljuk, de ebbe már beleöntjük a paradicsompürét. Sóval, kevés cukorral ízesítjük, majd az összes pirított zöldséget visszatesszük a serpenyőbe.
  3. Babérlevéllel, kakukkfűvel, bazsalikommal ízesítjük és kevés vízzel felöntve 10 percig pároljuk. Tálalás előtt a zúzott fokhagyma és a petrezselyem keverékével dúsítjuk.
A TV Paprika Bede Róbert Mesterfogásai című műsorából. A Bede Róbert Mesterfogásai július 16-tól minden hétvégén, 16:00-tól, duplarészekkel látható a TV Paprika műsorán.

Ezek is érdekelhetnek

Friss