Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kész baktériumtanya a telefontok: ha még sose takarítottad, most tisztítsd meg!

default user icon
MME
Azt hihetnénk, hogy nincs koszosabb dolog a wc-ülőkénél, ám nem egyszer bebizonyosodott, hogy a mosogatószivacs, de akár még az ivókulacs is igazi baktériumtanya lehet. Nincs ez másképp a telefontokkal sem!

A telefonunk mindenhol ott van velünk. Legyen szó a munkahelyünkről vagy az iskoláról, a családi ebédekről vagy a sütésről-főzés. A telefon jön velünk az ágyba, sőt a vécére is. Könnyű belátni, hogy ha a telefon és a rajta levő tok megfordul a nyers élelmiszerek körül a konyhában, vagy a kezünkben van, miközben a mosdóban vagyunk, akkor könnyen rákerülhetnek a baktériumok!

Ha a telefont kitesszük a konyhapultra, miközben mellette szeleteljük vagy klopfoljuk a húst, akkor a hőkezelés hatására amúgy elpusztoló baktériumok egy-egy óvatlan mozdulat során könnyen átkerülhetnek a telefonunkra. Elég csak lapozni egyet a böngészett receptben, vagy megnyitni egy videót és máris átjutott a szalmonella a telefonra, a tokra.

Ugyanez a helyzet ha a fürdőben, vagy nyilvános helyen (akár wc-ben, akár edzőteremben) letesszük valahova a telefonunkat. A telefontokon találtak már E. colit, candidát és Streptococcust is.

Érdemes rendszeresen letisztítani a telefont és a tokot!

A telefon tisztítására a legjobb megoldás, ha antibakteriális törlőkendővel áttöröljük. Ugyanez igaz a tokra is, ám a telefontokot akár el is mosogathatjuk, ugyanis a műanyagból készültek bírják a nedvességet és a vegyszereket. Azonban mielőtt nekiállnál elmosogatni a telefontokot, győződj meg róla, hogy vízálló és kezelhető-e a felülete vegyszerekkel!

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek