Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szoktad takarítani a törölközőszárítót? Eláruljuk, miért kéne rendszeresen tisztítani

default user icon
MME
Sokak fürdőszobájában található törölközőszárító radiátor, mely nemcsak a fürdő fűtéséről gondoskodik, hanem segít is abban, hogy a törölközők minél hamarabb megszáradjanak.

Hatalmas segítség, ha van a fürdőben törölközőszárító radiátor, mely minden évszakban remek tartóhelye a törcsiknek és sajnos első számú hely a baktériumoknak is. Ha a fürdőszoba takarításáról van szó, sokaknak először a kád súrolása, a mosdókagyló tisztítása, a wc kitakarítása vagy a tükör pucolása jut eszébe, a radiátort csak kevesen, vagy talán szinte senki nem szokta hetente takarítani.

A törölközőszárító radiátor azonban meglepően koszos helye lehet a fürdőnek. A létrás elrendezésnek köszönhetően rengeteg helyen megállhat rajta a por, nem beszélve arról, hogy a törölközés során ledörzsöljük magunkról az elhalt hámsejteket, az anyagra kerülnek szőr- és hajszálak, melyek mind ráhullhatnak és megtapadhatnak a törölközőszárítón. A kosz pedig szinte észrevétlenül gyűlik, ugyanis a radiátorra terített törölközők eltakarják a piszkos részeket.

Hogyan takarítsuk a törölközőszárító radiátort?

Nem kell semmilyen speciális vegyszer vagy drága tisztítószer. A törölközőszárító radiátor tisztításához elég egy szivacs- vagy konyhai törlőkendő (esetleg a sok helyen kapható vegyszerrel átitatott nedves törlőkendő), valamint egy kis mosogatószer. Vegyél elő egy vödröt vagy egy tálat, engedj bele meleg vizet, csöppents bele mosogatószert, habosítsd fel és nedvesítsd be a törlőrongyot, majd egyesével tisztísd meg a radiátor összes "fokát".

Ha kész az első kör, cseréld ki a piszkos vizet és mosd ki a rongyot, engedd fel újra a tálat vagy vödröt meleg vízzel, tegyél bele ismét pár csepp mosogatószert, habosítsd fel és töröld át újra a radiátort. Ezután nincs más teendő, mint hagyni megszáradni. Fontos, hogy amíg nedves a radiátor, addig ne terítsd vissza rá a törölközőket.

A radiátor tisztítását érdemes egy-két havonta megismételni.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss