Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mézes-mustáros csirke zöldséges rizzsel

MME MME
1/5
75 perc
rafinált
átlagos
3 adag

Elkészítés

  1. A pác hozzávalóit alaposan elkeverjük egy akkora tálban, amibe a csirkecombok épp beleférnek. Az elkészült pácba beleforgatjuk a húst, ügyelve arra, hogy mindenhol egyenletesen befedje. (Lehetőség szerint fél napot álljon a pácban a csirke.) A pácolt combokat forró serpenyőben, kevés olívaolajon készre sütjük.
  2. A rizst kétszeres forró, sós vízben puhára főzzük. Majd azonnal leszűrjük, hideg vízben átöblítjük (ennek köszönhetően ugyanis nem esnek szét a szemek, és ragadós sem lesz).
  3. A zöldségeket serpenyőben kevés olívaolajon megpároljuk, sóval, provance-i fűszerkeverékkel ízesítjük.
  4. A zöldségeket a rizzsel elkeverjük, a tányér közepére halmozzuk, majd rátesszük a csirkecombot is a szaftjával.

Megjegyzés

Segítségül: 1 bögre = kb. 2,5 dl - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss