hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mézes-mustáros csirkecomb vele sült zöldségekkel

70 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Mustár

Elkészítés

    1. A mézes-mustáros csirkecomb vele sült zöldségekkel elkészítéséhez megtisztított, feldarabolt zöldségeket összekeverjük egy tepsiben. Megsózzuk, megborsozzuk, olívaolajjal meglocsoljuk és megszórjuk a kakukkfű felével.
    2. Alufóliával lefedjük és betoljuk a 190 fokra előmelegített sütőbe 15 percre.
    3. Amíg a zöldségek puhulnak, megtisztítjuk a csirkecombokat. Sózzuk, félretesszük.
    4. A mézet, a mustárral és a maradék kakukkfűvel összekeverjük.
    5. Ezután kivesszük a sütőből a zöldségeket, kicsit átforgatjuk, majd rájuk helyezzük a besózott csirkecombokat.
    6. A húst bekenjük a mézes páccal, majd az edényt vissztoljuk a forró sütőbe, és nagyjából további 30-40 perc alatt készre sütjük.
    7. A mézes-mustáros csirkét valójában bármilyen idényzöldséggel készíthetjük az év bármely részében. Így még változatosabb ételt varázsolhatunk az asztalra.

Nézzétek meg videón, hogyan készül a mézes-mustáros csirkcomb sült zöldségekkel körítve:

Ezek is érdekelhetnek

Friss