A mézes-mustáros csirkecomb vele sült zöldségekkel elkészítéséhez megtisztított, feldarabolt zöldségeket összekeverjük egy tepsiben. Megsózzuk, megborsozzuk, olívaolajjal meglocsoljuk és megszórjuk a kakukkfű felével.
Alufóliával lefedjük és betoljuk a 190 fokra előmelegített sütőbe 15 percre.
Amíg a zöldségek puhulnak, megtisztítjuk a csirkecombokat. Sózzuk, félretesszük.
A mézet, a mustárral és a maradék kakukkfűvel összekeverjük.
Ezután kivesszük a sütőből a zöldségeket, kicsit átforgatjuk, majd rájuk helyezzük a besózott csirkecombokat.
A húst bekenjük a mézes páccal, majd az edényt vissztoljuk a forró sütőbe, és nagyjából további 30-40 perc alatt készre sütjük.
A mézes-mustáros csirkét valójában bármilyen idényzöldséggel készíthetjük az év bármely részében. Így még változatosabb ételt varázsolhatunk az asztalra.
Nézzétek meg videón, hogyan készül a mézes-mustáros csirkcomb sült zöldségekkel körítve: