A tésztához 2,4 dl vizet forralunk a cukorral, a sóval és a vajjal. Hozzákeverjük a lisztet, majd egyenként a tojásokat. A tésztát csillagcsöves habzsákba töltjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe 24 db 10 cm hosszú rudat nyomunk belőle. A 170 fokos sütőbe toljuk 40 percre, azután 160 fokon sütjük további 20 percig, végül 150 fokon 10 percig.
Felforraljuk a tejet,beletesszük a levendulát, és 60 percig állni hagyjuk. Azután eltávolítjuk a levendulát. Felhabosítjuk a tojást, a tojássárgájákat és a mézet. Hozzáadjuk a keményítőt és 4 ek levendulás tejet. A maradék levendulás tejet ismét felforraljuk, azután a tojásos-mézes keverékkel besűrítjük. Az így kapott krémből minden második tésztacsíkra simítunk egy keveset, végül mindet 1-1 üres darabbal fedjük be.
A habhoz felforralunk 1 dl vizet a cukorral. Amikor a cukor kezd karamellizálódni, hozzákeverjük a lekvárt. Végül óvatosan beleforgatjuk ezt a félkeményre vert tojásfehérjébe. Kis halmokat nyomunk a habból a fánkokra. A habot habzsákba töltjük, és belőle kis halmokat nyomunk belőle az eklerek tetejére.