Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mekerce

30 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 cm vastag szalonnaszelet
  • 2 nagy fej hagyma
  • 2 szál újhagyma
  • 1/2 szál kolbász
  • 3 nagy krumpli
  • 2 db paprika
  • 4-5 fej friss gomba vagy 20 dkg konzerv gomba
  • 3 szál virsli
  • 8 tojás
  • zsír vagy olaj a sütéshez
  • A díszítéshez:
  • sajt
  • pirospaprika
  • kígyóuborka
  • paradicsom
  • tejföl
  • Valamint:
  • 4 db paradicsom
  • 6 db csemege uborka

Elkészítés

Elkészítés: Kockára vágom a krumplit, és forró olajba dobom.

Míg sül, apróra vágom a többi hozzávalót (a hagymát félkörre, az újhagymát, a kolbászt, a virslit karikára, a paprikát, a szalonnát kockákra, a gombát szeletekre), és felverem a tojásokat.

A szalonnát kicsit kiolvasztom egy serpenyőben, majd ráborítom az összes többi hozzávalót, és jól összesütöm. Akkor jó, ha a virsli és a kolbász picit megpirult, a paprika, a gomba, a hagyma szépen átpuhult.

Mire ez kész, addigra a krumpli is ropogósra sül, amit kiveszek az olajból/zsírból, jól lecsöpögtetem, és a keverékhez forgatom. Az egészet jól összesütöm.

Ha kész, ráöntöm a tojást, és többször átforgatva megsütöm. Itt-ott nem baj, ha picit megpirul.

Tálaláskor reszelek rá sajtot, teszek rá pár teáskanál tejfölt, és meghintem pirospaprikával.

Díszítésnek kígyóuborkát és paradicsomot szoktam használni.

Mellé egy kis tányérba szeleteljünk hideg paradicsomot és csemege uborkát. Nagyon jó passzol hozzá! Jó étvágyat!

Megjegyzés

Édesapámtól ismerem ezt az ételt! Az ő nagy találmánya. A receptben található hozzávalókhoz nem kell ragaszkodni, mert ez az étel pont arról szól, hogy felhasználjuk az otthoni maradékokat. Mi is akkor esszük ezt, ha mindenből van otthon egy kevés, de semmiből sincs annyi, hogy bármi máshoz elég legyen. Az elkészítése egyszerű, az íze nagyon finom. - Dindus

Ezek is érdekelhetnek